Wie schrijft?

Emily van Wijk

Ik heb dit altijd al willen doen omdat ik graag kook en leer. Ik hou ook van koken en leren. Ik begon met het maken van mijn eigen kruidenmixen om van te genieten. Toen ik de eerste "kruidenmolen" zag was ik zo opgewonden, ik wilde er een! Ik had een vriend die maakt de beste gekruide kip in de wereld (die u uitchecken op de link hierboven) en ze stelde voor dat ik moet proberen het maken van kruidenmengsels. Ze is ook een geweldige kok en dit is de beste manier waarop ik kon bedenken om te laten zien hoe heerlijk de kruidenmengsels zijn.

Ik ben een grote fan van deze website, want het is zo'n geweldige bron om meer te leren over koken, kruiden, en de wereld van kruiden. Het is als Pinterest voor liefhebbers van specerijen. Ik kan niet wachten om je meer te laten zien vanaf hier! Dus, zonder verder oponthoud, laten we beginnen! Eerst een beetje achtergrond: ik woon in Amsterdam, maar ik kom oorspronkelijk uit België.

In 2019 werd ik geïnterviewd door BBC World News en zit ik momenteel in de laatste fase van het proces voor het Nederlandse nationale tv-programma.

U kijken naar mijn interview op World News of op BBC World. Ik hoop deel uit te maken van hun team. Let op: Nederlanders zijn de nieuwe technologie niet gewend. Ik moest leren nederlands te vertalen naar het Engels. Ik moest van kanaal veranderen toen de nieuwszender nog een minuut van Oranje zou afsnijden. Ik leerde het Nederlands heel goed en ik was in staat om mijn punten te maken in een zeer begrijpelijke manier, maar ik moest luisteren naar een Engels presentator uit te leggen dingen om zin van de woorden te maken. Een van de grootste vragen die ik krijg is over "spice".

Toen ik begon deze blog in 2007 werd ik geïnspireerd door de verbazingwekkende recept dat werd gepost op de Spice Mill forum, zag ik een kans om een post die ik gevonden en een paar tips die ik heb geleerd delen. Dat was het begin van mijn blog.

Naarmate de tijd verstreek vond ik een aantal andere blogs over kruiden en specerijen en dit was een van hen. Dus schreef ik een post over mijn favoriete kruidenmolens en mijn reis om deze te proberen. De eerste post was een goed genoeg uitgangspunt en ik heb gehouden dat draad gaan. De tweede post die ik gepost was een reeks berichten over mijn ervaring met Spice Mill, The Kitchen Geek, The Spices of the World, de Spice Mill Forum en een beetje over mijn eigen leven. Sindsdien ben ik op de weg in Azië, Europa en Amerika. Maar het belangrijkste is dat ik hou van mijn blog en ik denk dat het een van de beste manieren om te leren over kruiden.

Mijn vader vertelde me altijd dat specerijen en andere plantaardige producten essentieel zijn voor een gezond leven en dat we alle botanicals nodig hebben die we kunnen vinden om een gelukkig leven te maken.

Ik woon in Nederland waar kruiden overal zijn en er zijn hier veel goede zoals kaneel, pepermunt en een klein ding genaamd paprika. Ik vind altijd dat wanneer we reizen naar exotische bestemmingen waar veel kruiden niet beschikbaar zijn zoals Vietnam en Thailand, we hebben altijd een nieuwe favoriete specerij. Je weet nooit wat je zult vinden in je reizen. In feite zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe kruiden waarvan we denken dat je ze leuk vindt en deelt op deze blog en onze Facebook-pagina.

Dus, laten we deze kleine reis samen beginnen, mijn vrienden! Ik weet zeker dat je gaat houden van het eten! Ik weet dat het een uitdaging om dat te doen, omdat het kruid is zo vertrouwd, maar het is allemaal de moeite waard, want je zult iets geweldigs te vinden! En het is het ook voor jou waard, want het geeft je een nieuw en ander perspectief.